MahirYavas.Com | Mahir Yavaş Resmi Web Sitesi | Mahir Yavaş Official Web Site

Orjinalini görmek için tıklayınız: KURBAN DERİLERİ SAVAŞLARI BAŞLIYOR
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
KURBAN DERİLERİ SAVAŞLARI BAŞLIYOR
Her yıl olduğu gibi, kurban bayramında Türk hava kurumu ile cemaatler ve camiler kurban derisini kapmak için çalışmalara başladılar.
Yasal olarak kurban derisi toplama görevi Türk Hava Kurumuna verildiği için geçmiş hükümetler zamanında bazı yasaklar getirilmiş polise jandarmaya araçlarda deri kontrolleri yaptırılmıştı Dünyanın hiçbir yerinde olmayan uygulama ile elinizden derinizi almaya çalışıyorlardı ,Erdoğan hükümeti bu olaylara son verdi.Geçmiş yıllarda hiç para etmeyen deriye rağbet azalmıştı Bu yılda kurban sıkıntısı olursa deriler yine revaçta olacak
Siz siz olun derinize sahip çıkın istediğiniz yere verin.
Hükümet Türk Hava Kurumundan deri toplama yetkisini kaldırıldı. Fakat ,Polatlıda.THK "Biz yine kurban derisi toplamaya devam edeceğiz. Bu sene diğerlerinden farklı olarak topladığımız kurban derilerinin tamamını kendi faaliyetlerimiz için kullanacağız, diğer kurumlara verme durumu kalktı. Kendi havacılık faaliyetlerimize aktaracağız" diye
basına açıklama yapılmış fakat hükümete karşı bunu yaparlarsa ve vatandaşa yıllar önceki gibi baskı yapmaya kalkarlarsa cezalı duruma düşerler.
5 milyon TL'lik kurban derisi israf oluyor
Ürettiği deri giysilerinin yüzde 80'ini yurt dışına ihraç eden Türkiye, önemli döviz girdisi ve geniş bir iş sahası oluşturan kurban derisini bilinçsiz kesim ve gerektiği şekilde muhafaza edilemediği için değerlendiremiyor. Kurban derilerinin en az yüzde 20'sinin israf edildiği Türkiye'de her yıl yaklaşık 5 milyon TL değerinde zarar ortaya çıkıyor.
Kurban pazarlıklarına dikkat tv lerde görüyoruz kurban pazarlığı yapanlar kolunuzu öyle çırpıyorki her an kolunuz çıkabilir,dikkat!!
KURBANDA KURBAN OLMAYALIM
Türkiye'de, yılda ortalama 5 bin kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazaları, bayramlarda diğer günlere oranla daha da artarak, bayramı acıya dönüştürebiliyor.
9 günlük bayram tatilinde özellikle uzak mesafelere gidecek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran emniyet yetkilileri, vatandaşlardan mecbur kalmadıkça kendi araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi. Yetkililer, arife günü ile bayramın son gününde trafik kazası sayısının arttığını belirterek, bu günlerde yola çıkacakların daha dikkatli olmasını önerdi.
BAYRAMDA KENDİMİZİ KESMEYELİM
Çoluk çocuk bayram yapacağız diye kurban oluyoruz,Deli dana keseceğiz diye kendimizi kesiyoruz,yollarda asfaltta araçla kurban kovalıyoruz, biz Türkler bunu hep yapıyoruz geçen yılda çekirdeksiz köyünde dana keserken dana hepimizi kovalamış bir arkadaşımız korkudan ağaca çıkmıştı.Hastanemiz aciline gelen onlarca yaralı ya elini ayağını kesmiş yada, dana süsmüştü,Sizlere kazasız bir bayram diliyorum.
Hoşça ve sağlıcakla kalın.

,
Referans URL